συμπτώματα καρκίνου μαστού, ιατρείο μαστού πατρας, φροντίδα μαστού, μαστολόγος χειρουργός μαστού Ιωάννης Χαβελές
Η εύστοχη φωτογραφία που παρομοιάζει τα προβλήματα στο στήθος με λεμόνια και έκανε τον γύρο του κόσμου στο internet

Είναι αλήθεια το άσχημο στατιστικό στοιχείο ότι μία στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο μαστού κατά την διάρκεια της ζωής της. Από την άλλη, όμως, σκεπτόμενοι αισιόδοξα θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε και το ότι ο καρκίνος μαστού που διαγιγνώσκεται έγκαιρα είναι ιάσιμος!

πρόληψη καρκίνου μαστού
Πώς επιλέγουμε, λοιπόν, να δούμε το ποτήρι; Μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Πώς θα προστατευτούμε;

Το παραπάνω δίλημμα δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υπογραμμίζει την ανάγκη για αδιάλειπτη προληπτική εξέταση μαστών και έγκαιρη διερεύνηση τυχόν συμπτωμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας. Σύμμαχός σας είναι ο ειδικός μαστολόγος χειρουργός μαστού στην Πάτρα. Αυτός οφείλει να διερευνά το επίπεδο κινδύνου για καρκίνο μαστού από το οικογενειακό ιστορικό σας, να σας συστήνει το καταλληλότερο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, να αξιολογεί τυχόν ακτινολογικά ευρήματα στον μαστό, να δίνει απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις σας και λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Πότε θα επισκευθώ τον μαστολόγο μου;

συχνές ερωτήσεις για τον μαστό καρκίνος μαστού χαβελές ιωάννης μαστολογος χειρουργός μαστού, ιατρείο μαστού πατρα
-Πόσο συχνά πρέπει να με βλέπει ο μαστολόγος μου;

Είναι μια συνηθισμένη ερώτηση στην Ελλάδα, μία χώρα όπου η υγεία των μαστών επαφίεται στο ενδιαφέρον, την θέληση και την σωστή πληροφόρηση της ίδιας της ασθενούς και μόνο.

  • Για πρόληψη: Τον εξειδικευμένο μαστολόγο μας τον συναντούμε μία φορά τον χρόνο από την ηλικία των 30 ετών και εφεξής. Διερευνά το ιστορικό, εξετάζει την γυναίκα κλινικά, συντονίζει τις ακτινολογικές εξετάσεις και ελέγχει τα αποτελέσματά τους.
  • Λόγω συμπτωμάτων: Υπάρχει ένας αριθμός καταστάσεων που χρήζουν άμεσης εκτίμησης από μαστολόγο που θα κρίνει τον καταλληλότερο τρόπο διερεύνησης και θεραπείας (χειρουργικής ή μη-) μετά τη διάγνωση.

Εικονογραφημένος Οδηγός Αναζήτησης Συμπτωμάτων Καρκίνου Μαστού

Συμπτώματα του στήθους που μπορεί να αποτελούν τα πρώτα συμπτώματα καρκίνου μαστού και πρέπει να μας οδηγήσουν στην αναζήτηση ενός εξειδικευμένου μαστολόγου (αν δε βλέπουμε ήδη κάποιον στα πλαίσια της πρόληψης) είναι τα εξής:

  1. Επίμονος πόνος στον μαστό: Πρέπει να μας ευαισθητοποιεί κυρίως ο πόνος σε συγκεκριμένο σημείο του μαστού και όταν δεν σχετίζεται με την περίοδο. συμπτώματα καρκίνος μαστού, πόνος στον μαστό, ιατρείο μαστού πατρα, φροντίδα μαστού, χαβελές ιωάννης χειρουργός μαστού μαστολόγος
  2. Αίσθηση ογκιδίου στον μαστό: Οποιαδήποτε αλλαγή στην πυκνότητα του αδένα του μαστού, που δεν σχετίζεται με την περίοδο της γυναίκας χρειάζεται έλεγχο. Ογκίδιο κάτω από τη θηλή μπορεί να διαπιστώσουν και οι άνδρες, καλοήθους ή μη- αιτιολογίας.συμπτώματα καρκίνος μαστού, όγκος μαστού, ιατρείο μαστού πατρα, φροντίδα μαστού, χαβελές ιωάννης χειρουργός μαστού μαστολόγος
  3. Έκκριση υγρού από τη θηλή: Σύμπτωμα που απαιτεί πολύπλευρη εξειδικευμένη διερεύνηση για να αξιολογηθεί η σημασία και η βαρύτητά του. Αναζητούμε άμεσα τη γνώμη του ειδικού όταν το υγρό μοιάζει με αίμα.συμπτώματα καρκίνος μαστού, έκκριση θηλής, ιατρείο μαστού πατρα, φροντίδα μαστού, χαβελές ιωάννης χειρουργός μαστού μαστολόγος
  4. Αλλαγές στην εμφάνιση της θηλής: Οι διαφοροποιήσεις του μεγέθους, του σχήματος, του δέρματος της θηλής μπορεί να υποκρύπτουν σοβαρή παθολογία και πρέπει να ελέγχονται. συμπτώματα καρκίνος μαστού, εισολκή θηλής, ιατρείο μαστού πατρα, φροντίδα μαστού, χαβελές ιωάννης χειρουργός μαστού μαστολόγος
  5. Αλλαγές στο δέρμα του μαστού: Ανεξήγητη ερυθρότητα, ογκίδια του δέρματος, αλλαγή σχήματος και υφής του δέρματος πρέπει να σημαίνουν συναγερμό στη γυναίκα. συμπτώματα καρκίνος μαστού, ιατρείο μαστού πατρα, φροντίδα μαστού, χαβελές ιωάννης χειρουργός μαστού μαστολόγος

συμπτώματα καρκίνος μαστού, ιατρείο μαστού πατρα, φροντίδα μαστού, χαβελές ιωάννης χειρουργός μαστού μαστολόγος

Και αν παρατηρήσω κάτι στο στήθος μου;

Συχνά οι παθήσεις του μαστού δίνουν κάποιες προειδοποιήσεις.
Αν μία γυναίκα επιλέξει να διευρευνήσει με τριπλό έλεγχο την αιτία των συμπτωμάτων αυτών, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγεί. Είτε θα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είτε η διάγνωση και η θεραπεία θα γίνει το συντομότερο δυνατόν με πολλαπλά οφέλη για τη γυναίκα.

Ενημέρωση από το Ιατρείο Φροντίδας Μαστού:

Δείτε την ενημερωτική συνέντευξη για τα συμπτώματα που πρέπει να διερευνούμε, του χειρουργού μαστολόγου του Ιατρείου Φροντίδας Μαστού Πάτρας, Ιωάννη Χαβελέ.