Ψυχολογική Υποστήριξη  και Συμβουλευτική Γυναικών με Παθήσεις Μαστού

Ψυχολογική Υποστήριξη Καρκινοπαθών Γυναικών Ιατρείο Φροντίδας Μαστού Πάτρας Ιωάννης Χαβελές Μαστολόγος Χειρουργός Μαστού Ολγα Κοτοπούλη Ψυχολόγος Υγείας
Στο πλευρό των γυναικών του Ιατρείου Φροντίδας Μαστού Πάτρας βρίσκεται η συνεργαζόμενη Ψυχολόγος Υγείας

Παρά τις προσπάθειες για πρόληψη με την αυτοεξέταση, την ετήσια εξέταση από τον μαστολόγο και τις απεικονιστικές εξετάσεις από τον ακτινολόγο, κάποιες φορές τα άσχημα νέα είναι αναπόφευκτα. Η γυναίκα πρέπει να στηριχθεί ψυχολογικά. Τόσο στη μετάβαση στη διάγνωση όσο και στα νέα δεδομένα της ζωής. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε βάθος χρόνου για τις κακοήθειες του μαστού, καθώς η πρόγνωση σε περίπτωση έγκαιρης διάγνωσης είναι άριστη.

Το Ιατρείο Φροντίδας Μαστού, ακολουθώντας τα υψηλότερα, στάνταρ θεραπευτικής αντιμετώπισης, προσφέρει χωρίς χρέωση μία συμβουλευτική συνάντηση της ασθενούς (ή και του συντρόφου της) με εξειδικευμένη ψυχολόγο. Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης θα προσφέρονται σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Υγείας Όλγα Κοτοπούλη, η οποία έχει μελετήσει ερευνητικά τις ψυχολογικές επιπτώσεις των χειρουργικών επεμβάσεων στον μαστό (Μεγάλη Βρετανία, 2016). Η επιλογή τύπου επέμβασης, ιδίως σε περιπτώσεις ογκοπλαστικής μαστού ή μαστεκτομής με αποκατάσταση έχει σημαντικές μακροπρόθεσμες συνέπειες στην ποιότητα ζωής, την αυτοπεποίθηση, την ερωτική ζωή και την εικόνα του εαυτού της. Στην επιλογή κατάλληλης χειρουργικής επέμβασης, θα σας συμβουλεύσει ο Χειρουργός Μαστού αλλά και η Ψυχολόγος Υγείας. Θα σας βοηθήσουν να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και να είστε μακροπρόθεσμα κερδισμένη.

 

Ψυχολογική Υποστήριξη Καρκινοπαθών Γυναικών Ιατρείο Φροντίδας Μαστού Πάτρας Ιωάννης Χαβελές Μαστολόγος Χειρουργός Μαστού Ολγα Κοτοπούλη Ψυχολόγος Υγείας
Μαζί, για την γυναίκα

Αυτό βοηθά στο να αμβλυνθεί το σοκ της διάγνωσης, να ανακτηθεί η ελπίδα και να συνεχιστεί η ζωή με όσο το δυνατόν φυσιολογικούς ρυθμούς. Η σχέση με τον σύντροφο δεν πρέπει να διαταραχθεί και αυτό χρειάζεται ενημέρωση και καθοδήγηση και των δύο. Έτσι η γυναίκα βγαίνει αλώβητη από τη δοκιμασία που λέγεται καρκίνος του μαστού και τις θεραπείες του.

Υποσχόμαστε ότι στο Ιατρείο Φροντίδας Μαστού θα προσφέρεται η κατάλληλη βοήθεια σε κάθε γυναίκα που θα εμπιστευθεί την θεραπεία της -και κατ’ επέκταση τη ζωή της- στα δικά μας χέρια.

 

 

 

Περισσότερα για την Ψυχολόγο Όλγα-Μαρία Κοτοπούλη MSc θα δείτε εδώ

Επισκεφτείτε τη σελίδα της Ψυχολόγου στο facebook